POTPORE KOJE DRŽAVA DAJE ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA (DRUGI DIO)

Objavljeno: 28.03.2020. | Blog

Došlo je do jedne promjene vezano za rokove predaje zahtjeva za potpore koju država daje poduzetnicima, minimalne neto plaće po stalno zaposlenoj osobi (3.250,00 kuna) a to je da se zahtjev koji je predan i nakon 31. 03. 2020. može vrijediti za mjesec ožujak 2020.

Do sada je informacija bila da se zahtjev za potporu koja bi se dobila već za ožujak treba predati do kraja ožujka ove godine. Ako se ne preda zahtjev do kraja ožujka može se predati i u travnju npr. ali onda potpora vrijedi za travanj i svibanj. To se mijenja.

Sve informacije koje poduzetnici trebaju dobiti u svezi navedenih poticaja još se mogu provjeriti i dobiti na telefonski broj 01 6444000 na kojem dežuraju vrijedni zaposlenici Zavoda za zapošljavanje i to u cijeloj Republici Hrvatskoj i odgovaraju na telefonske upite. Dijelu Vas koji ovo čita na izraz „vrijedni zaposlenici“ će se sada dići kosa na glavi ali vjerujte mi nema razloga za to. Zvao sam osobno više puta i ugodno se iznenadio sa uslužnošću osoba koje daju telefonske informacije, pogotovo sa područja Slavonije. Kako sam i sam Slavonac, na jedan od poziva javio mi se jedan „lega“ (nadam se da znate tko bi to bio), koji mi je dao brze i točne informacije o svemu u čemu sam pitao. I nije to bio jedini poziv za koji sam se ugodno iznenadio. Dakle „kosa dole“ i nazovite i pitajte ako Vas nešto zanima.

Kako i u kojim rokovima će se operativno provoditi zaprimanje predmeta i obrada (pogotovo u Rijeci) a nastavno na to i isplata novčanih sredstava tek ćemo vidjeti.

Sutra o odgodi plaćanja poreza i doprinosa.

      

 

Savjet uz jutarnju kavu, link na pupiko.eu, da Vam dan barem krene pametnije.